Leadgeneratie platform Recreatiepark Het Winkel

Voor Recreatiepark Het Winkel in het Achterhoekse Winterswijk mochten we een nieuw leadgeneratie platform realiseren in de vorm van een aantrekkelijke nieuwe website en een op maat gemaakte directe koppeling tussen de boekingsmodule op de website en het eigen reserveringssysteem. Het is een heel innovatief en toekomstvast platform geworden waarmee Het Winkel de komende jaren probleemloos vooruit kan. Daarnaast verzorgt het projectteam binnen Marotura - met Nederlandse en Duitse collega’s – de complete online business voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Het belangrijkste doel daarbij is om te zorgen voor zoveel mogelijk conversies (boekingen) door Nederlandse en Duitse gasten (met name uit de grensstreek) op het vakantiepark. 

Recreatiepark Het Winkel: ideaal voor een onbezorgde gezinsvakantie

Recreatiepark Het Winkel is prachtig gelegen aan de rand van het Achterhoekse Winterswijk, nabij de grens met Duitsland. De familiecamping beschikt over ruime kampeerplaatsen en diverse accommodaties zoals glamping, chalets en een familiehuis. Het vakantiepark beschikt over uitgebreide voorzieningen voor een onbezorgde gezinsvakantie, waaronder een verwarmd zwembad met glijbaan en peuterbad, speeltuin, voetbalveld, kinderboerderij, campingwinkel en restaurant met bowlingbaan. Het park sluit direct aan op leuke mountainbike- en wielrenroutes in de omgeving en het is er prachtig wandelen in de bossen van Nationaal landschap Winterswijk. Bovendien ligt het dorp Winterswijk met een uitgebreid winkelaanbod op slechts een steenworp afstand. Het Winkel heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie en te genieten van de Achterhoekse gastvrijheid!

Bekijk website
"Help ons om meer boekingen op ons vakantiepark te krijgen van Duitse gasten uit de grensstreek."
De
Uitdaging

De Aanpak

1

Strategie & Doelstellingen

De eerste stap was om informatie te verzamelen en antwoorden te krijgen op vragen over de Duitse gasten en hun behoeften. We zijn daarom begonnen met het voeren van gesprekken met de eigenaren van de camping en gasten van het vakantiepark. Die input hebben we gebruikt om een goed beeld van de doelgroep en hun verwachtingen op te stellen. Vervolgens hebben we een marktanalyse uitgevoerd gebaseerd op verschillende informatiebronnen, zoals vakliteratuur, online trends en informatie uit data analyses verkregen via onze eigen analyse tools. Op basis daarvan hebben wij een plan van aanpak opgesteld specifiek gericht op de (potentiële) Duitse bezoekers.

2

Concept & Uitwerking

Als eerste hebben wij een groot deel van de bestaande Duitse content op de website en andere online teksten herschreven. Inhoudelijk hebben we het nodige aangepast en toegevoegd, zodat de teksten beter aansluiten bij de verwachtingen van de websitebezoekers en wat zij belangrijk vinden en hen aanspreekt bij hun keuze voor een camping. Deze punten zijn we op verschillende manieren online naar voren gaan brengen. Ook qua taal en spelling en het gebruik van beeldmateriaal hebben we veel meer de Duitse stijl aangebracht. Uiteraard hebben we alle nieuwe content en de website volledig seo-geoptimaliseerd, zodat Het Winkel met de Duitse content ook beter scoort in de online zoekresultaten. Ook zijn we aan de slag gegaan met een complete vernieuwing van de website en het realiseren van een boekingsmodule met een directe koppeling naar het reserveringssysteem van Het Winkel. Marotura heeft daarbij de projectleiding, afstemming met de leverancier en klant, technische analyse, bouw/realisatie, testen en verdere ontwikkeling van de module gedaan. Ook hebben we het boekingsproces geoptimaliseerd en de boekingsmodule uitgebreid met diverse opties die een klant kan bijboeken.

3

Implementatie & Resultaat

Met de nieuwe boekingsmodule kunnen boekingen probleemloos van A tot Z online worden gerealiseerd. Dat is niet alleen fijn voor klanten die makkelijker kunnen boeken, maar ook voor de receptie van Het Winkel die hierdoor meer wordt ontlast. Na de aanpassingen zagen we de bezoekersaantallen op de website in de gewenste doelgroep flink stijgen en ook het aantal boekingen (conversiepercentage) ging fors omhoog. Deze resultaten zagen we niet alleen terug in Google Analytics; ook de camping stond vol. Vanuit onze partnership met Het Winkel blijft het Marotura-team zoeken naar nieuwe kansen en mogelijkheden om de omzet voor Het Winkel te vergroten, onder meer via advies en uitvoering op het gebied van SEO, SEA, social media en content. Ook sparren we met ze over nieuwe trends en geven we advies op basis van data-analyse. Dat doen we als digitale specialist voor Nederland en Duitsland zowel voor de Nederlandse als Duitse doelgroepen.

Expertise Marotura

Vanuit Marotura hebben we bij dit project gebruik gemaakt van de volgende expertise: 

 • Expertise Nederland - Duitsland
 • Online consultancy
 • Data analyse
 • SEO expertise
 • SEA expertise / Google Ads
 • Content expertise
 • Projectmanagement
 • Design & front end
 • Back end & programmering
 • E-mail marketing
 • Conversie-optimalisatie

Gebruikte tools & Technologie

Partner
aan het woord
Nicole Reuselink
Eigenaar Het Winkel

Volgende case worden?