Strategie voor social media

Een goede social media strategie vormt de kapstok voor alle activiteiten op social media en draagt bij aan succesvolle social media marketing. 

Let's talk digital

Een (nieuwe) social media strategie voor uw bedrijf

Het staat al een tijdje op uw actielijst: een (nieuwe) social media strategie voor uw bedrijf. Maar hoe pakt u dit nou goed aan? Waar moet u op letten bij het opstellen van uw social media strategie en straks de uitvoering ervan? En waar haalt u de tijd en kennis vandaan om een goede strategie op te stellen? Door het grote aantal social media kanalen, de grote verscheidenheid aan gebruikersgroepen en de enorme hoeveelheid interessante data die via social media te verkrijgen, is de kans groot dat u het overzicht al kwijt bent voor u goed en wel bent begonnen. De social media experts van Marotura helpen u graag bij het opstellen of optimaliseren van uw social media strategie en inzichtelijk te maken welke social media kanalen en activiteiten interessant zijn voor uw bedrijf.

Jolien Lankheet
Digital Marketeer

Voordelen van een goede social media strategie

Als bureau gespecialiseerd in online business zijn we op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en bieden we deskundige hulp bij het ontwikkelen, implementeren en optimaliseren van de social media strategie voor uw bedrijf. De voordelen van een goede social media strategie en doordachte en structurele social media marketing zijn:

 • Geef je bedrijf een duidelijk gezicht op social media
 • Vergroot het bereik en de bekendheid van uw bedrijf
 • Bereik uw doelgroep wanneer u maar wilt
 • Verhoog het aantal bezoeken op uw website
 • Genereer nieuwe klanten en opdrachten

Uw social media partner

Hoe ver is uw bedrijf met social media marketing? Bij Marotura kijken we altijd eerst naar de actuele stand van zaken bij onze klanten. De ene keer betekent dit dat we beginnen met het neerzetten van de basis voor social media. De andere keer ligt de focus op het grondig analyseren van uw huidige social media marketing activiteiten om deze vervolgens te optimaliseren afhankelijk van de online doelstellingen. U kunt bij ons terecht voor:  

 • Social Media advies
 • Content ontwikkeling & distributie
 • Social media campagnes
 • Community management
 • Sociale media adverteren
 • Monitoring & optimalisatie

Samen een succesvolle social media strategie opzetten

We zullen u in een paar stappen laten zien hoe de samenwerking met Marotura eruit kan zien:

 • We willen u en uw bedrijf graag leren kennen in een persoonlijk gesprek
 • Via een workshop bepalen we de doelstellingen, doelgroepen en werkwijze
 • We analyseren het potentieel van de verschillende social media platformen
 • We maken een redactieplan met onderwerpen, kanalen en verantwoordelijkheden
 • Wij meten de resultaten van de social media-activiteiten
 • We optimaliseren uw social media campagnes doorlopend

Adverteren op social media

Door het enorme bereik, de gedetailleerde targetingopties en de in het oog springende advertentieformaten, hebben sociale advertenties een groot potentieel voor de online business van een bedrijf. Zelfs voor kleine bedragen kunt u betaalde advertenties gebruiken om een groot bereik en waardevolle leads voor uw bedrijf te realiseren. Of u nu een bericht eenmalig wilt promoten of een grote campagne wilt voeren over een langere periode, wij zullen uw budget zo inzetten dat we het meeste uit uw social media advertenties halen.

Nederland & Duitsland

Wij zijn digitale experts voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Daarom kunnen wij social media strategieën ook voor Duitse klanten en doelgroepen implementeren. Onze Duitse Marotura-collega's zijn native speakers en weten precies hoe u zich kunt onderscheiden en succesvol kunt zijn op de Nederlandse markt. Profiteer van onze expertise en vergroot uw online bereik tot ver over de Nederlands-Duitse grens!

We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden van social media voor uw bedrijf.

John Roerdink
Digital Marketeer

Met ons in gesprek over uw social media?

Benieuwd naar hoe u social media slim kunt gebruiken voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag over uw individuele mogelijkheden en wat er mogelijk is met social media. Of u nu een eerste social media advies nodig heeft of bezig wilt met de ontwikkeling en implementatie van een cross-channel strategie; wij gaan graag met u in gesprek. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de kansen en mogelijkheden op het gebied van social media voor uw bedrijf.