Abdeloahid Taouil

Technologie gaat onze volgende reis bepalen

De zomervakantie ligt alweer achter ons. En nu het najaar is aangebroken, oriënteren we ons vaak alweer op een volgende bestemming. Waar gaan we heen? Wat gaat ons volgende avontuur ons brengen? Wat voor accommodatie past het beste bij ons? Het zijn zomaar wat vragen die ter sprake komen bij het oriëntatieproces op onze volgende reis. Ik ben ervan overtuigd dat, door toepassing van technologie, ons oriëntatieproces op de volgende reis drastisch gaat veranderen.

Technologie maakt reisvoorkeuren zichtbaar

Als het op vakanties aankomt, doen we al erg veel online. Wat gaat er dan nog meer veranderen, zou je misschien denken. Het antwoord hierop is dat de manier waarop wij ons oriënteren op een reisbestemming gaat veranderen als gevolg van kunstmatige intelligentie en digitale technologie. Technologie leert onze reisvoorkeuren steeds beter kennen aan de hand van vorige zoekopdrachten en boekingen. Willen we een tent, appartement, hotel of juist iets heel anders als onderkomen? Gaan we liever op vakantie met de auto of vliegtuig bijvoorbeeld? Houden we van avontuurlijke reizen of willen we een all inclusive bestemming? Allemaal voorkeuren die helpen om steeds betere suggesties te krijgen tijdens je zoektocht naar een nieuwe bestemming. Suggesties die steeds beter zijn afgestemd op je persoonlijke reisvoorkeuren. Zo helpt technologie ons om slimmere keuzes te maken met betrekking tot onze volgende reizen voordat we gaan boeken.

Informatie realtime beschikbaar

Een andere handige toepassing van technologie is bijvoorbeeld dat je automatisch bericht krijgt wanneer er veranderingen zijn in bijvoorbeeld de prijzen van onze zoekopdrachten. Wanneer er bij een van onze eerdere zoekopdrachten een aanbieding is, worden wij hiervan direct op de hoogte gebracht. En door de hoeveelheid data die via technologie beschikbaar komt juist te combineren, kunnen we bijvoorbeeld via onze mobiele telefoon zien hoe druk het is bij het museum dat we willen bezoeken of het restaurant waar we willen gaan eten. Met één druk op de knop is deze informatie realtime voor ons beschikbaar.

Virtuele reisassistent

En als we dat museum of restaurant niet zelf online zoeken, dan zorgt onze virtuele reisassistent er wel voor dat we een aantal bij onze voorkeuren en reisgeschiedenis passende suggesties in het scherm van onze telefoon of tablet krijgen. Via kunstmatige intelligentie leert de virtuele reisassistent je goed kennen en weet steeds beter en sneller op onze wensen en behoeften in te springen. Het biedt realtime persoonlijke service voor, tijdens en na de reis. Het geeft antwoord op onze vragen, steeds vaker nog voordat we die online hebben gesteld. En steeds vaker ook voordat we er zelf überhaupt al over hebben nagedacht. Kunstmatige intelligentie gaat steeds meer bepalen waar onze volgende reis naartoe gaat. Inmiddels weet ik ook wat mijn nieuwe reisbestemming is…

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte