Julian Oolthuis

Vandaag besteld? Gisteren in huis!

‘Speed’ commerce neemt steeds meer toe

Binnen e-commerce wordt een hevige concurrentieslag geleverd om de snelste levertijden. Een paar jaar geleden waren levertijden van een paar dagen (2 à 3) nog de norm. Tegenwoordig wordt dit steeds sneller. In Nederland vindt er een strijd plaats tussen Coolblue, Amazon en bol.com. Als je bij bol.com voor 23.00 uur ’s avonds besteld heb je het product de volgende dag in huis. Coolblue doet er nog een schepje bovenop: daar kun je bestellen tot 23.59 uur.

In de VS is dit nog een stukje extremer. Amazon heeft een levertijd van diezelfde dag, en eBay kan via een bepaalde service producten binnen een uur leveren. Amazon gaat zelfs nog een stapje verder, zij weten al wat jij waarschijnlijk gaat bestellen voordat je überhaupt op de bestel button hebt geklikt. Ze voorspellen wat de klant gaat bestellen op basis van het surfgedrag en de producten die de klant bekijkt. Ze zorgen dat de producten waar jij belangstelling voor hebt zich al in jouw omgeving – in bijvoorbeeld een distributiecentrum – bevinden. Op het moment dat je de producten daadwerkelijk besteld, kunnen zij deze super snel leveren. Misschien in dit toekomst zelfs via drones, waar het bedrijf nu mee aan het experimenteren is.

Inspelen op de behoeften van uw klanten

Klanten willen gepersonaliseerde, relevante en accurate informatie van retailers. Maar niet getreurd, het gaat er niet om hoe groot je bent als bedrijf, maar hoe snel je bedrijf kan inspelen op de laatste ontwikkelingen. Dat is waar je tegenwoordig klanten mee bindt:

‘It is no longer the big established firms that dominate the small ones… it’s the fast and adaptive firms that now dominate the slower firms.’
John Sullivan, 2013

Speedy webcare: telefoneer niet maar tweet!

Ook op het gebied van webcare wordt steeds sneller gehandeld. Zo plaatst KLM in haar omslagfoto op de Twitter pagina een foto waarin de tijd vermeld staat hoe lang het duurt voordat zij reageren op een vraag. En je kan 24/7 twitteren met medewerkers van de NS, over treinstoringen en actuele reisinformatie. Onderzoek wijst uit dat 62% van de klantenservice van bedrijven tegenwoordig via Social Media plaatsvindt, tegenover 30% procent 2 jaar geleden. Social Media heeft in dit opzicht de telefoon verdrongen. Consumenten willen onmiddellijk antwoord op hun vragen of problemen, 71% van de online consumenten verwacht binnen 5 minuten een antwoord op zijn vragen. Een uitstekende klantenservice biedt bedrijven wel de mogelijkheid om een grotere klantentrouw te realiseren.

Bent u ook benieuwd hoe uw organisatie snel en effectief in kan spelen op de laatste online ontwikkelingen? Neem contact op met Marotura voor meer informatie over de trends in e-commerce en webcare. Wij denken graag met u mee op alle vlakken, waaronder het inventariseren van de wensen en behoeften van uw doelgroep. Ook zorgen wij ervoor dat uw organisatie goed is ingespeeld op de veranderende digitale werkelijk

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte